El divendres passat vam rebre a l’Ecomuseu la visita dels alumnes de la Nau Gran de la Universitat de València en Gandia. Dirigits per Joan Noguera i acompanyats per Jordi Puig i Xavi Ródenas, van visitar diferents experiències de la vall de Vernissa.

Primer es van aproximar a Ròtova per conèixer el Centre d’Interpretació de la Pansa i després van anar a Llocnou on van visitar una de les finques que tenen signat un acord de custòdia amb l’Ecomuseu Vernissa Viu, la finca de la nostra companya Carme. Ella ens va preparar una taronjada ecològica i l’ecomuseu va posar un tros de coca dolça de forn.

En aquell magnífic ambient, Carme va explicar l’acord que té amb l’ecomuseu, que li permet realitzar comandes a una cooperativa de consum responsable del nord de l’estat espanyol i com també es veu afavorida per la visita d’un voluntariat que l’ajuda a l’estiu. Per altra banda Xavi va explicar com l’ecomuseu aconsegueix d’aquesta forma recolzar i animar a propietaris de la vall a fer agricultura responsable o a mantenir aquestes iniciatives de les quals ens beneficiem tots i totes. Després de disfrutar d’una magnífica posta de sol, ens vam apropar passejant fins a Llocnou, on el grup va visitar l’exposició que l’ecomuseu i l’Ajuntament de Llocnou han organitzat a la casa de cultura.

Allí es va explicar un poc més sobre l’ecomuseu i la seua manera de funcionar i es va lliurar a cada visitant un quadernet i un fullet explicatiu de l’ecomuseu. Posteriorment el grup, molt interessat durant tota la jornada, va reprendre la tornada cap a Gandia.

Una experiència viva que pretén fer veure que la ruralitat encara és possible i, a més a més, d’una forma sostenible i responsable amb el territori.