Hui ens hem apropat a la Facultat d’economia de la Universitat de València. L’Ecomuseu explicava el seu projecte i les connexions amb el turisme cultural al mòdul “Seminari de direcció d’empreses turístiques”, del ‘Màster en direcció i planificació del turisme’. De nou, hem d’agrair la invitació de Pau Rausell.
Ja hem dit en moltes ocasions que el principal objectiu de l’ecomuseu no és crear un producte turístic. Aquest és només un dels pilars, podríem dir, accessori. No obstant, ara sí ara també, ens veiem obligat a reflexionar-ne i participar en estos fòrums, que d’altra banda resulten ben enriquidors.
L’objectiu global del mòdul és apropar els alumnes a la realitat del sector a través d’una sèrie de conferències i activitats del sector. En particular, el seminari en Turisme Cultural i Urbà procura aportar visions que des de diferents perspectives professionals ens aproximen al fenomen emergent del turisme cultural i urbà.

Després de la preceptiva explicació, més o menys descriptiva, dels objectius de l’ecomuseu, Xavi Ródenas ha fet una mena de taller on ha intentat fer partíceps els i les alumnes del màster de les ferramentes i els condicionants que s’entremesclen en la complicada empresa de gestionar un projecte relacionat amb el territori.