Susa. Voluntària pel territori

Fa pocs mesos que va començar l’estiu, i per fi l’Ecomuseu torna amb el voluntariat.
els passats dilluns 27 i dimarts 28 ens van servir per introduir-nos una mica més a la nostra comarca i la zona que més treballa l’Ecomuseu Vernissa viu, La vall del Vernissa.
Vam tenir a Jesús Vilaplana i Paco Sastre, ens van parlar de la flora i fauna i geografia que tenim més propera. Després Paco Sastre ens va introduir per mitjà d’una ruta que va dissenyar per conèixer una mica més la vall der Vernissa.

Vicent Faus, membre del centre excursionista de Rótova, ens va explicar la seva experiència com a amant de la muntanya i de tot el que ha suposat per a ell l’últim incendi tan devastador, en el qual va quedar arrasada gran part de la zona forestal de Ròtova i, més en concret al barranc d’Atanasi, una de les parts que ens condueixen a la casa dels Garcies, una associació molt important per a la gent muntanyenca i posseïdora de dues microreserves de flora.

En l’última hora també vam tenir la visita molt interessant d’un dels membres de Microvinya, un celler que fomenta el cultiu del raïm per produir vi amb petites extensions de vinya i intenta fomentar el comerç just i una molt bona qualitat en tots els seus productes.

Anuncis