Ja portem  unes quantes setmanes de preparatius per tal de posar a punt aquesta nova edició.  Han hagut incertesses – normal-, i alguna que altra costera però les passes fermes i l’esperit animat ens porten a bon lloc, això no el podem negar. Al final col·labora únicament el Col·legi Públic Vernissa, situat a Llocnou. Casualitats de la vida,  però el tarannà llocnouí potser en tinga un poc a vore, i amb això no volem fer ninguna comparança ni crítica negativa, tot i què “algo” ens falla al comunicar-nos  amb l’oficialitat d’altres pobles de la vall.  Però  de segur que en el futur es concreten més projectes per a treballar en comú si sumen voluntats i estima per millorar l’estat de les coses.

Al llarg d’este temps, un equip format per quatre alumnes d’un  curs de monitores i monitors d’interpretació i educació ambiental fan les pràctiques amb nosaltres. L’ambient, la motivació i la dedicació són òptims. Paulatinament, amb molt bona connexió, hem caminat pel territori del Vernissa i voltants, cercant idees, recursos  i lligams tots plegats,  concretant uns tallers a l’escola de Llocnou i un itinerari pel riu Vernissa, visitant i interaccionant (positivament) amb algun arbre singular i popular. L’objectiu fonamental d’aquestes accions està relacionat amb l’educació ambiental, incidint en la millora, per part de l’alumnat de les escoles, del coneixement i l’estima pel medi, tant local i inmediat, com el corresponent a escales més generals i globals. En definitiva, contribuir a la educació entesa com un necessari procés d’interaccions, coneixement i millora de la capacitat de ser persones, que al nostre cas es concreta amb el creixement del respecte i estima per la natura, i per ende també, de l’integració de l’ individu amb el tot.

I així, acabant la tardor, a les portes de les vacances nadalenques, farem esta nova intervenció. Des d’ací aprofitem per tal de donar les gràcies a tota la gent, col·lectius i institucions implicades d’alguna forma en què allò siga possible, una vegada més.

Tot arriba en el millor moment 🙂