Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Jornada de neteja al riu Vernissa

Amb un dia fantàstic i assolejat, encara que no vam anar un grup nombrós de gent, vam començar la jornada de neteja del riu Vernissa en la part entre Lloc Nou de Sant Jeroni i Almiserà.

Vam agafar el material que ens calia per poder emprendre la tasca, guants, bosses d’escombraries i algun cabàs per fer una “batuda” al  llit del riu.
Ens dividim en grups de dos, i  quedem bastant sorpresos de tota la “brutícia” que vam recollir en el tram que netegem.

El riu estava literalment sec, amb algunes restes de crancs que van quedar dissecats per la sufocant calor d’aquest estiu.

Va ser amena l’estada ja que el prenem amb humor cada vegada que recollíem alguna cosa important, des de les típiques ampolles o llaunes de refrescos, fins a una bassa “casolana” (palets industrials i bidons de líquids) en algun intent de baixada pel riu quan porta la seva aigua esplendorosament.

Per la part més seriosa d’aquesta jornada, em fa i supose que també ens fa a tots reflexionar sobre allò irresponsable que som els humans per a consentir que això passe, hem convertit els rius en un abocador; des de fa molts anys recordo que la gent deia “tot el que no val, es tira al riu o al barranc” i així succeïa, tot anava a parar allà.

Crec que ens falta moltíssima més consciència, què passaria si totes les escombraries que traiem al petit tram del riu la portàrem  a la plaça del poble per veure el que nosaltres mateixos hem llançat? No cal que diguem que ens seria força desagradable … imaginem doncs, tot el cabal de brutícia d’un riu dins del nostre, barri, plaça etc …

En resum, vam ser pocs però bons i ben avinguts, suposo que en altres jornades la gent podrà participar més, ens queda un llarg camí per recórrer, però almenys ho hem començat.

Un saludet.

MªJesús Ribes i Gabarda.

Anuncis