El passat dissabte 18 de setembre estàvem convidats a un sopar prou original: es tractava de reunir a persones i entitats amb el vincle comú de la custòdia del territori. Al voltant de l’iniciativa “Una terra per tots” encetada per Avinença i l’animós grup dels “Friends of Avinença”, es va organitzar aquest sopar al jardí de l’Albarda, de Fundem.

Al llarg de successives jornades, un nutrit grup d’alemanys, holandesos i britànics han conegut de prop variades iniciatives de custòdia en terres valencianes. Amb l’ecomuseu van compartir un bonic dia de finals de l’hivern passat,  com podeu recordar repassant l’entrada corresponent d’aquest quadern (  https://vernissaviu.wordpress.com/2010/03/01/friends-of-avinenca-visiten-lecomuseu/ ). Eixa vesprada, en acomiadar-nos quedàrem en tornar a juntar-nos amb la resta de representants de les altres iniciatives d’Avinença. I precissament a la cloenda d’una altra interessant jornada celebrada  al Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana a finals de primavera ( https://vernissaviu.wordpress.com/2010/06/18/13-iniciatives-que-fan-territori/ ) es va acordar celebrar un sopar amb ingredients provinents de finques amb acords de custòdia.

I per fi va arribar el dia, després de molts preparatius  i accions encaminades a fer-ho possible,  gràcies a un gran equip de persones.

Per part  de l’associació Neroli i de l’ecomuseu vam anar Hugo i qui escriu -no sense demora- esta crònica. Vam anar amb temps de poder passetjar pel jardí guiats per Mª Josep Ripoll i el propi Enrique Montoliu amb qui tinguérem una agradable conversa.

Al sopar molts companys, coneguts i més d’un centenar d’amics d’Avinença.

José María


Invitació

Ens adrecem a tu per a convidar-te al Sopar de Custòdia que tindrà lloc el proper 18 de setembre al Jardí de l’Albarda (Pedreguer). El Sopar de Custòdia és una iniciativa promoguda per AVINENÇA-Associació Valenciana de Custòdia i Gestió Responsable del Territori al si del projecte “A Land For All/Una Terra per a Tots” l’objectiu del qual es implicar al col·lectiu de residents estrangers europeus en la gestió i custòdia del territori on viuen.

Es tracta d’un sopar on volem agrair no sols la implicació del col·lectiu de residents estrangers implicats en el projecte i en la custòdia de la Reserva de Fauna del Senillar de Moraira, sinó també la col·laboració inestimable rebuda per part d’algunes entitats de custòdia i membres d’AVINENÇA que s’han implicat en el projecte mostrant a l’esmentat col·lectiu el territori i les seues possibilitats de conservació a través dels seus propis projectes de custòdia.
És en definitiva, un esdeveniment de recolzament i reconeixement social als actors més compromesos del nostre territori.

MENÚ DEL SOPAR DE CUSTÒDIA

Corder de llet rostit
Els corders venen d’Alcoi, concretament d’un pastor que col·labora amb el projecte Canyet que ha signat acords de custòdia amb diferents agents socials per tal de conservar la colònia nidificant de voltors comuns.

Creïlles i cebes rostides, i amanides d’acompanyament
Seran subministrades pels joves agricultors del racó del Pi, a la Vall de Vernissa (La Safor) que a més de tindre signat un acord de custòdia agrícola, participen en el projecte de l’Ecomuseu Viu per a dinamitzar la vall amb una visió coherent del territori.

Carabasses al forn, meló d’Alger i de tot l’any
També subministrats pels amics del Racó del Pi

Tast de vi del Celler de la Muntanya
El Celler de la Muntanya (Muro d’Alcoi) és una de les apostes més interessants del territori pel que fa al manteniment de xicotets productors, del manteniment de varietats de raïm pròpies i del paisatge en mosaïc… a banda de produir vins d’una qualitat excel·lent, és clar.

… i tot açò a l’idíl·lic escenari del Jardí de l’Albarda,un espai dissenyat i gestionat per Fundem, membre actiu d’AVINENÇA que treballa per la custòdia i la gestió responsable del territori.

Anuncis