Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ahir al matí sobre les 7,30 h. el primer protagonista del dia va ser el càlid vent que ens va acompanyar fins a la zona de les Planes, lloc el qual repetim per intentar acabar el mur de pedra que restaurem poc a poc la vegada anterior.

Comencem a treballar en dos grups, mentre uns anem pujant en alçada el marge anterior mesurant-ho amb la llença, l’altre grup intentava també recuperar un altre tros de marge que hi havia a la cantonada a la mateixa alçada.
Seguim amb la tasca de recollir pedres amb diferents mides, treballar-lis una mica si era necessari i seguir amb les peces de puzle.
Després quan ja teniem algunes pedres del marge carejat, reompliem la part posterior amb rebles i pedres més petites.

La calor es feia notar cada vegada més a mesura que avançava el dia, però abans que ens castigués més el sol vam decidir prendre’ns un descans.

El nostre amic Juanma ens va oferir menjar i beguda molt fresca, la qual s’agraïa molt.

Després del merescut descans reprenem de nou la tasca pujant cada vegada més l’alçada del marge, i omplint amb pedres de diferents mides per fer-ho més consistent.

No vam poder rematar la feina, ja que és bastant costós, i el sol acompanyat amb el vent tan càlid ens estava castigant físicament, al cap d’una hora vam decidir deixar-ho ja perquè era impossible suportar la forta calor.

Baixem novament per la senda que haviem recorregut anteriorment fins arribar als cotxes, on vam pujar nosaltres ens marcava 48 °C,  una temperatura que no vaig arribar a creure-m’ho del tot, però després vaig confirmar que si què era la real, ja que a la televisió van anunciar que a València arribem als 45Cº i Sevilla 47 Cº, un dels dies més calorosos de la meva vida (almenys per a mi …).

Esperem poder tornar a rematar el començat, però millor encara que les temperatures no siguin tan altes com aquests dies, per tal de poder treballar en millors condicions.

Mª Jesús Ribes i Gabarda (Susa)

Fotos de l’autora i l’ecomuseu Vernissa Viu