La jornada del 15 de maig va estar molt entretesa i interessant, a més de completa. Vam poder gaudir de diversos aspectes, tots confluents en la nostra estima per la conservació del medi ambient, gràcies al coneixement dels rius i el seu entorn natural.  Durant la jornada formativa, a càrrec de la Fundació Limne (Projecte rius), vam aprendre com interpretar i analitzar l’estat dels nostres rius, en concret les aigües del Vernissa.  Vam descobrir que a través d’unes senzilles proves podem conéixer les característiques del riu: la seua profunditat, amplària, velocitat i cabal, així com l’estat de salut de les seus aigües i de la seua ribera.

La part pràctica d’anàlisi del riu va estar precedida per la part de formació teòrica (que va tindre lloc a la Casa de Cultura de Llocnou), a la finalització de la qual vam inaugurar una nova exposició d’un herbari amb les plantes més representatives de la vegetació saforenca. L’autora de l’herbari: Irene Gregori ens va presentar l’exposició del seu herbari, que va estar acompanyada d’una picadeta oferida per l’Ajuntament de Llocnou de Sant Jeroni. Aquesta exposició és visitable fins al 30 de juny a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Llocnou.

Com a resultat d’aquesta jornada formativa, l’ecomuseu Vernissa Viu es va decidir a formar un grup voluntari del Projecte Rius, amb la qual cosa es compromet a realitzar a la primera i la tardor de cada any, i durant dos anys, la inspecció de 500 metres del riu Vernissa (a l’alçada de Llocnou-Almiserà). Així, passats els dos anys inicials, l’ecomuseu podrà apadrinar el riu i proposar-hi accions per a la seua millora. Molta salut, Vernissa!

Lidia Villegas

Anuncis