Continuem fent classes.

Dijous, Anna Gomar, jove veterinària i amiga de l’ecomuseu, ens va introduir al món de la ramaderia ecològica.
D’entrada, per unificar conceptes tan diversos, depenent de la tradició o escola de torn, va definir i parlar de l’agroecologia, com a integració de les diferents cultures ecològiques del camp, com a tancament del cercle (de nutrients, de la energia), com a similitut o model a inmitar dels sistemes agraris en el seu funcionament, amb els ecosistemes.
Feta esta aclaració va entrar en matèria, mostrant els efectes positius del ramat (com el manteniment de paisatges culturals), la conversió d’explotacions convencionals cap a models de ramaderia ecològica, el maneig d’explotacions, normativa (Reglament CE N° 1804/1999), les races autòctones (destacant l’ovella guirra o roja i la gallina de Chulilla), el futur dels ramats a la comarca, i ens mostrà l’exemple d’algunes finques properes. Va generar-se un cert debat, amb una participació de l’alumnat fent preguntes relacionades.

Advertisements