Un grup de joves europeus van visitar l’ecomuseu passat dissabte 12 de desembre.  Els joves són participants d’un intercanvi organitzat pel Consell Valencià de la Joventut, del qual forma part el Consell dels Joves de Gandia, amb qui l’ecomuseu Vernissa Viu té un acord de col·laboració. Aquests joves formen part de diverses associacions i sindicats d’Itàlia, de Malta i del Regne Unit.

Durant la jornada els joves van conéixer l’ecomuseu a través d’una projecció d’un dels reportatges sobre el voluntariat per la custòdia del territori, seguit d’un diàleg sobre els objectius i el funcionament de l’ecomuseu. Aquesta activitat va tindre lloc a la Casa de Cultura de Llocnou, on els participants van poder veure una exposició de nombrosos estris tradicionals, la majoria ja avui en desús, que han estat guardats amb estima per Frederic, un veí de Llocnou, i que ara hi han estat exposats amb ocasió del 400 aniversari de la fundació del poble.  També hi eren exposats un conjunt de quadres pictòrics, tots ells amb representacions sobre el joc de la pilota valenciana.

Seguidament vam passejar fins  la finca del Racó del pi, amb l’objectiu que els participants conegueren aquest primer projecte de custòdia agrària impulsat des de l’ecomuseu.  A la finca van sorgir novament converses al voltant de la situació del territori, en què els participants ens aportaren idees animoses d’actuacions possibles a dur endavant.

Anuncis