Aquest estiu, alguns membres de l’ecomuseu Vernissa Viu van realitzar una visita a l’Ecomuseu francés d’Alzen (www.ecomusee.alzen.free.fr).


Va ser molt interessant i bonic trobar una iniciativa molt respectuosa amb el territori, que respirava tranquil·litat i amabilitat cap el paisatge, els costums i una forma de viure no depenent del turisme. Sens dubte, és discret i petit i no és un repte tant complexe com el nostre, però és un exemple de comunicació, de divulgació i de funcionament.

L’ecomuseu té diferents espais, un hort on hi ha aromàtiques, jardí, hortalisses…; una vaqueria on pots ajudar a traure la llet, un espai amb cabrits, una zona d’ovelles on s’explica com s’esquilen i com del cabell de l’ovella s’extrau tot tipus de llana i fils; la casa del ramader i dels habitants de la masia, un porc gegant, una arbreda amb els noms dels arbres autòctons; una zona de jocs pels més petits en les copes dels arbres, tres sales d’exposició temporals on van corrent exposicions relacionades amb el medi ambient i el territori, una petita biblioteca tenda i un restaurant, on serveixen els productes que fan al mateix ecomuseu. Tots els productes els fan allí: formatge, pa, verdures, ous, carns… Una experiència molt generosa i agradable que us recomanem si visiteu l’Ariege, una comarca del sud de França, fronterera amb Catalunya.

Pengem algunes fotos il·lustratives de l’ecomuseu i us convidem que passegeu per la seua web. Aprenem d’altres iniciatives!
Endavant ecomuseu!

Anuncis