El dia 6 de maig l’ecomuseu va fer una classe a la diplomatura de Turisme de la Universitat de València, dins de l’assignatura de Turisme i desenvolupament sostenible que fan els companys i professors de l’assignatura: José Nácher i Rosa Yagüe, ambdós seguidors del nostre ecomuseu i defensors del nostre model de territori a la Universitat de València.
Primer que res, volem donar les gràcies als dos professors, que per tercer any consecutiu ens conviden a participar en la seua assignatura i sempre ens tracten amb una gran amabilitat.
Aquest any la classe, que va durar dues hores, va estar més participativa del que havia estat els darrers anys. Els alumnes van respondre a les qüestions que Xavier Ródenas, representant de l’ecomuseu, va anar desglossant entorn a la gestió del territori; les possibilitats de financiació al voltant d’actuacions concretes; les administracions existents; els recursos que formen l’ecomuseu… La classe va començar amb un vídeo de 10 minuts sobre el patrimoni de la Vall de Vernissa, que va servir d’introducció a l’explicació de l’ecomuseu. Posteriorment, es va dibuixar a la pissarra una imatge de la vall amb els principals elements que la conformen i es van escriure les condicions que actualment té aquest territori (poc finançament públic; molta especulació i pressió territorial; turisme de sol i platja…) i es van anar llançant propostes d’actuació possibles.
Finalment, el debat es va anar animant i es va presentar la guia de l’Ecomuseu.
Les conclusions de la xarrada van ser ben clares per a nosaltres; sempre és un plaer anar a la universitat a explicar la nostra experiència i a tractar d’encendre espurnes que inicien nous projectes responsables amb el territori.
Gràcies de nou a José i Rosa, i fins la propera. Ara esperem la seua visita per mostrar-los els avanços de l’ecomuseu sobre el terreny. Us esperem!

Anuncis