El Racó del pi està molt canviat des de l’última vegada que el visitàrem. Especialment el bancal d’hortalissa, eixe que l’estiu passat era un pedregar, ha esdevingut ara un vigorós vergeret.

Després de fer la visita de dijous passat, ens quedàrem fent un barret amb Lola, Carmela i Pere, de Nerolí: vam començar per planificar el voluntariat del proper estiu, en què una de les activitats podria ser fer un canyís com a refugi dels futurs nous veïns de la finca: alguns animals de granja. En aquest sentit Anna els podrà aconsellar: Anna és veterinària i està iniciant el seu projecte de final de màster, que estarà centrat en avaluar els aspectes positius que tindria introduir animals de granja als terrenys de l’ecomuseu. Gràcies a que Anna era també a la reunió, vam començar a fer propostes concretes sobre els animals que podrien habitar la finca: potser gallines, alguna parella d’ovelles, alguna cabreta, algun burret….

Pel que fa a la qüestió del conreu agrícola de la finca, la setmana passada fou enviada la segona comanda de taronges d’enguany a una cooperativa de consum lleidatana. Els amics Nerolí ens comentaven que l’any que ve augmentarà la producció, tant de taronges com d’hortalisses diverses; per això els agradaria saber si la població de la vall de Vernissa s’animaria a consumir aquests productes ecològics, i quins productes en concret preferirien. Amb l’objectiu de conéixer l’opinió dels veïns, i de què aquests coneguen també l’existència de la iniciativa agrícola, vam proposar de fer una xerrada al poble d’Almiserà cap a finals del proper juny.

Una altra nova iniciativa que va sorgir durant l’intens barret va ser la idea de treballar conjuntament amb les escoles de la vall per crear hortets ecològics en què els xiquets aprenguen treballant els hortets i, alhora, es responsabilitzen de diversos dels elements del patrimoni natural de la vall.

Finalitzada la fructuosa reunioneta, vam quedar convidats a tornar prompte a la finca per prendre una cerveseta i acabar de quallar les noves iniciatives!!

 

Racó del Pi

Anuncis