El dilluns dia 20 d’abril va tenir lloc la segona reunió entre l’Ecomuseu Vernissa Viu i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, a la seu d’aquest últim, anomenada Casa Gàssia.

Durant la reunió es va treballar un esborrany de conveni per mig del qual s’estableix la relació entre els dos ecomuseus i s’establirà el marc de col•laboració per dur endavant projectes concrets com el d’un intercanvi de joves, beques tècniques de col•laboració o prèstec d’exposicions entre ambdós ecomuseus, entre altres coses.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (www.ecomuseu.com), qui ha servit de model al nostre ecomuseu, realitza el seu treball quotidià a les Valls d’Àneu, a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà, i té la seu al poble d’Esterri d’Àneu, un casa forta del poble, que es pot visitar. En ella també trobem una sala d’exposicions i una tenda-biblioteca del Pallars.

Des del nostre quadern volem agrair a tot l’equip de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i, en especial, al seu director: Jordi Abella el seu treball, la seua estima cap al territori i el seu trajecte, que ha estat un exemple per engegar l’Ecomuseu Vernissa Viu. Agraïm els seus consells i els seus ànims.

Des del sud, un crit d’il•lusió: “Endavant Ecomuseus!”.

Anuncis