Hui hem presentat l’audiovisual del voluntariat de l’ecomuseu. I la gent assistent què en pensa? Aquestes han sigut algunes de les seues respostes. L’ecomuseu l’hem de fer entre tots i totes, per això, us agraïm les vostres aportacions. En aquesta ocasió, hem preguntat què era o havia de ser l’ecomuseu per a ells i quines iniciatives podrien completar el voluntariat. Tot seguit, les respostes a la primera pregunta. La resta d’idees i suggeriments els anirem incorporant en la redacció del projecte per al proper voluntariat; moltes gràcies.

Un ecomuseu:

Un vehicle per a la participació de la població en la gestió del seu territori. Una molt bona opció per al desenvolupament sostenible d’un territori.

Visions de futur per a un territori concret, habitat per diferents generacions alhora, que van heretar una cultura i la pretenen transmetre a les següents generacions.

Un ecomuseu és la posada en valor d’un territori per part dels seus habitants. Estimant-lo i coneixent-lo, es pot arribar a falcar-lo i fer-lo brostar de nou. Sembrar passat al present per collir futur.

M’ha paregut molt bé i m’agradaria apuntar-me.

Us done el meu suport i ànims per a continuar la tasca, que la considere important i necessària.

Espai obert, on la gent ajuda a millorar el medi ambient de cada comarca.

Recuperar, mantenir, il·lusionar, sembrar… UTOPIA.

Eco:una ave que clama en el desierto. Museo: mantener viva la voz, esa naturaleza siempre. Mucha suerte y lazos entre nosotros, y gracias a los propietarios por ceder a una experiencia única.

La paraula “museu” sembla anar lligada a una cosa del passat. Jo crec que un ecomuseu en zona agrícola hauria de basar-se en conreus de varietats oblidades, bones però comercials. Podrien servir per a mostrar-les al públic, i degustar-les; així com servir de lloc d’intercanvi i préstec de llavors. No cal oblidar els animals de corral. Podria recuperar-se per a la Safor, per exemple, la varietat de pollastre valencià.

Mena de connexió amb la natura pròxima a nosaltres.

Ecomuseu creix.

Un espai natural obert i dinàmic. Que permeta la interacció entre els seus elements i la gent que l’habita o que hi viu aprop.

Ecomuseu: museu a l’aire lliure on les peces exposades són el patrimoni rural i natural, en totes les seues expressions. L’única forma intel·ligent ara per ara de preservar uns paisatges i els costums arrelats a la terra.

Conservació del medi natural al temps que es pot gaudir d’ell.

Per a mi és una iniciativa novedosa i necessària per al nostre territori. Crec que, a més, de conéixer el nostre entorn, cal tornar a aprendre a estimar-lo. I la millor manera és treballant a peu d’obra per tal de recuperar-lo.

Anuncis