Amor, treball, lluita, estima, passió, terra, aigua, arbres, muntanya.

Recuperar i posar en valor el patrimoni tangible i intangible del nostra territori; per als visitants però molt especialment per a la gent que viu al mateix, perquè valore tot allò que hem tingut i que tenim; perquè aprenguen a respectar-ho.

Lloc d’encontre de persones, sensibilitats, idees, oficis, arts, esperances que comencen a surar i que estaven ben afonades en basses plenes de desgana, rutina i enlluernaments forasters.

Quant sent la paraula ecomuseu, per mi significa protecció del patrimoni i de la natura, i una contradicció a l’urbanisme descontrolat, els camps de golf…

Un ecomuseu és gent viva, a una terra en vida, generant constantment vida.

Crear més àmbits econòmics, respectuosos amb el medi.

El territori i la natura, preparats per a ensenyar-los i gaudir-los.

Identitat. Desenvolupament rural.

Dinamitzar i sensibilitzar les persones de la importància del paisatge i del patrimoni.

Projectar el patrimoni fora i dins (fer-ne conscients els propis veïns del que posseeixen, perquè ho estimen i ho sàpiguen valorar).

Són les paraules d’un públic conscienciat, que sabia al que venia, dijous passat, a la presentació de la guia de l’ecomuseu a la llibreria Ambra de Gandia. Són paraules de retorn a un missatge que estem intentant llançar. I són, en definitiva, la plasmació d’allò que ha de ser un ecomuseu: comunicació democràtica per definir entre tots què és per a nosaltres el nostre territori i què en volem fer.

Anuncis