PARAULES SOBRE LA GUIA: Tu també pots dir la teua. Què et sembla la guia La vall de Vernissa? Què li falta? Envia’ns unes paraules per correu electrònic i comparteix-les amb tots.

JOSEP A. GISBERT, arqueòleg i director del Museu de Dénia (va excusar la seua absència a la presentació, i ens va demanar que llegírem aquestes paraules)

“I quan açò fou passat, entràrem a la vall de Bairèn i parlàrem amb l’alcait que tenia el castell de Bairèn i amb aquells de Vilallonga i de borró i de Vilella i de Palma, que eren castells de roca gran i forts. I ens digueren que, quan l’alcaid de Bairèn hauria fet pacte amb nós, tots aquells de la vall es rendirien. I Zaén era encara a Dénia i ens envià a dir que es veuria amb nós; i nos li enviàrem a dir que ens eixiís a la ràpita de Bairén. I vingué en una galera armada i féu parar dues tendes i aquí eixí i es veié amb nós a la nostra tenda”. Llibre dels Feits. Jaume I.

A tots els qui formeu part del cos místic del Col·lectiu Vall de Vernissa. Que al segle XXI sigueu castells forts i de roca contra l’adversari, com foren en temps antics Palma, Borró i Vilella. Contra els qui esborren la nostra memòria; contra els qui aterren i enfosqueixen el nostre patrimoni; contra els qui estan convertint el nostre paisatge vital i ancestral en un mauro, “sive” pou de merda.

Agraït als qui lluiteu perquè l’occident de la Safor siga la reserva espiritual d’una plana costanera ja fenescuda, morta, deserta, extingida.

No deixeu que el vostre entorn social s’apunte a l’exercici del seu etnicidi. Etnicidi cultural i de la memòria. Etnicidi vital!

Anuncis