Dijous, 4 de setembre

Avui, continuant amb l’horari d’agost, ens hem alçat a trenc d’alba per tornar al nostre racó almiseratí. Allí, el primer bancal d’hortalissa ens esperava amb la seua atapeïda i pedregosa flassada, de la qual cal seleccionar les pedres més grosses per ajuntar-les formant un bon rocall en forma de marge. D’aquesta manera serà més fàcil el conreu de les hortalisses a la resta del bancal.

Més tard, amb molts dels cudolets arrimats, iniciem la plantació de la vegetació que formarà la segona bardissa del bancal. Amb les “plantetes bardisseres” col·locades i regades, hi escampem una bona capa de palla perquè mantinga la humitat i afavorisca el seu creixement.

Alhora, uns altres voluntaris escampen per tot el bancal l’adob verd (diverses llavoretes barrejades, com la mostassa) que una vegada cresquen, ajudaran a augmentar la fertilitat de la terra. Finalment, per a anivellar la terra i perquè l’adob penetre i es mescle bé, passem la mula mecànica per tot el bancal, amb el Xavi enganxat al darrere.

I com de costum, finalitzem la jornada amb l’esperat esmorzar, que amb molta cura avui ens ha preparat Carmela, i que ha estat acompanyat d’una conversa divertida, interessant i molt enriquidora. Gràcies!

Anuncis