Laura Martínez.

A les 07:20h quedem en veure’ns amb els voluntaris a l’entrada del poble d’Alfauir; per motius tant de trànsit com d’altres, hi ha una part dels voluntaris que arriba una mica més tard, però, deixant eixes menudalles a banda, comença l’eixida cap a la bassa de la font del Cister, propietat del Centre Excursionista de Ròtova i situada com hem dit abans al terme municipal d’Alfauir.

Una vegada tenim segura la localització de la bassa i arribem a ella, comença la tasca de desbrossar, tant l’interior com el seu voltant.

Els voluntaris fan ús de corbelles i tisores de podar per a llevar totes les brosses que fan malbé la bassa: esbarzers, argelagues i d’altres matolls han crescut per l’interior de la bassa durant tot el temps que aquesta ha estat abandonada, i han produït en ella alguns desperfectes; i, ara que els voluntaris estan actuant, és el moment en què actuem tots i acabem per complir el somni del Centre Excursionista de Ròtova, i convertir eixa bassa en una bassa per a la cria i protecció d’amfibis.

Cal fer una especial menció a la visita del dia, les randelles, a més d’un i d’una li deixaren un bon record per al cap de setmana.

En un sol matí l’interior de la bassa ha canviat completament; això de l’exterior, els voltants, és un poc més difícil, però segur que ho aconseguirem.

Anuncis