Divendres, 8 d’agost

 

Avui quedem un poc més tard que ahir, a l’hora de costum, les 08:00h. Ens veiem tots a Ròtova, per a anar tots junts de camí a la finca. Les tasques que realitzem durant aquest matí són ben diverses ja que acabem de podar les garroferes, també fem la poda del pi que hi ha a la finca, talem els tarongers que Jesús, el propietari, ens ha dit que no volia, ja que en eixe lloc preferix posar més garroferes, i també realitzem les últimes tasques de desbrossar.

 

Mentre uns estan desbrossant i acabant de talar, uns altres es dediquen a fer llenya dels esqueixos que han caigut i les rames o fulles més menudes que no aprofiten; les deixem en un muntó per a fer compost.

Després del descans per esmorzar, ens dediquem en exclusivitat a fer marge, tant es així, que  no sols deixem en un avançat estat el marge gran, sinó que també finalitzem el marge menut. Una vegada comença la col·locació de la pedra, es va bastant més ràpid, per tant hem pogut finalitzar-lo en eixa estona.

Pel que fa al marge gran, l’hem deixat tot preparat per alçar-lo, hem aconseguit acabar els fonaments, igualar la paret del marge, i a més hem retirat la terra, formant una duna que realitza la funció de mur de contenció, per evitar l’erosió a causa de la pluja i per tant l’enderrocament del treball realitzat. Ara ja sols queda alçar la paret que farà que el marge, i per tant la nostra tasca. en aquesta finca estiga finalitzada. Cal assenyalar, la presència i ajuda de Jesús, qui, com ja hem comentat abans, és el propietari de la finca, i que amb motiu de les seves vacances ha pogut vindre a gaudir d’un matí de tasques al camp en un ambient agradable entre els nostres voluntaris.

Anuncis