Ens trobem tots a les 7:15 del matí a la població d’Almiserà, per anar fins a la finca del Racó del Pi, i no agafar més vehicles dels necessaris. Decidírem quedar una hora abans perquè la última hora era impossible treballar-la, d’aquesta manera es fa menys pesat i avança la feina de manera més ràpida.

 

Una vegada arribem a la finca del Racó del Pi, ens distribuïm les tasques juntament amb l’associació Neroli, que, com ja sabem, són els que gestionen la ja esmentada finca. Continuem les tasques de desbrossar, encara que per poca estona, només queda algun matoll que llevar, també continuem amb la tasca de construcció d’un marge de pedra seca per tapar la canonada; aquesta tasca consta de dues parts: la primera és obrir el camí pel qual va dita canonada, i la segona, alçar el marge i tapar-la amb terra i pedra seca.

 

D’una altra part, comencem una nova tasca, la de fer els clots tant per als arbres com per als arbusts que plantarem. Aquesta feina la fem primer marcant exactament on anirà el clot amb una pedra pintada de blanc (per diferenciar-la); a continuació, banyem la terra per a que es puga treballar millor amb ella i ara ja comencem a fer el clot usant com a ferramenta el perpal, que funciona de la següent manera: quan més l’elevem, més cap a dins de la terra s’estaca, ja que la deixem caure i amb el seu propi pes es suficient per començar a fer el clot. Està feta de ferro i és molt pesada, per això els membres de l’associació Neroli ens expliquen com utilitzar-la perquè, si ho fem malament, ens podem fer mal l’esquena: hem d’estar amb l’esquena ben recta i les cames un poc doblades, però la posició de l’esquena és molt important. Una volta ja hem començat a fer forat, agafem el fes per picar si ens trobem amb alguna pedra, cosa bastant habitual, i amb la pala anem llevant la terra que ens sobra Quan el clot ja està fet, l’omplim d’aigua amb la finalitat que es fixe i no es tape una altra vegada, i perquè vaja filtrant a la terra i preparant-la perquè quan plantem el planter s’agafe a la terra i no siga rebutjat.

Anuncis