Dijous, 24 de Juliol de 2008

 

Treball a la finca del Racó del Pi.

El primer que vam fer fou presentar els voluntaris a l’associació que gestiona la finca, Nerolí. Aquesta associació es dedica als conreus de l’agricultura ecològica, i la nostra tasca serà ajudar-los en tot allò que puguem. Una volta fetes les presentacions, la gent de l’associació s’encarregà d’explicar-nos les tasques que durem a terme i a repartir la feina.

El que de moment anem a fer, és desbrossar el que serà el bancal de secà. Allí aniran plantades oliveres, garroferes, plantes aromàtiques, etcètera. D’altra banda, una altra de les tasques a realitzar és la construcció d’un marge de pedra seca d’uns 50 cm d’alçada, perquè la canonada descanse sobre ell, després aquesta la taparem amb terra.

 

Comencen les tasques de desbrossar, dividint els voluntaris en grups, alguns dels quals s’encarregaran de netejar el camí per accedir al bancal, i uns altres, de la neteja de l’interior del bancal. Les herbes que tallem, les posarem en tres muntons diferents, un de brossa punxosa (argilagues majoritàriament), un de brossa no punxosa (ambdós per a fer compost) i un tercer feix, que serà de romer. Hi haurà voluntaris encarregats de tallar el romer en rames més menudes per fer manolls i poder secar-lo, per aprofitar-lo posteriorment. A l’hora de desbrossar, s’ha d’anar en compte ja que l’associació ha marcat unes herbes que creu són d’interés amb la finalitat que es queden al bancal, per tant, tal volta sols s’hagen de podar per millorar-les un poc o fins i tot, no tocar-les.

A més, l’associació ens ha preparat l’esmorzar, tot casolà i per suposat amb verdura ecològica. Hem tingut tots junts un merescut descans!

Anuncis