NOTA DE PREMSA

El passat 4 de juliol finalitzava l’I Curs de Patrimoni Cultural i Natural destinat a guies i informadors turístics en actiu celebrat a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Un grup de 35 persones ha tingut l’ocasió de conèixer el ric patrimoni de la comarca així com els seus recursos potencials de la mà d’experts de la Safor: arquitectura, arqueologia, recursos naturals, documentació històrica, etnologia… i aproximar-se, així a l’evolució del territori a través de la lectura del patrimoni local.

L’experiència ha resultat molt satisfactòria tant per a docents com per a alumnes, que han animat a les entitats organitzadores a realitzar activitats conjuntes i una pròxima edició. Els participants han passat a formar part d’una borsa de guies locals especialitzats per a les accions que es desenvolupen per la comarca vinculades a itineraris visitables en l’actualitat.

Així mateix, ha tingut lloc la primera trobada entre professionals relacionats amb el patrimoni local per a impulsar la Xarxa pel Patrimoni de la Safor amb la finalitat de crear mètodes de cooperació en els treballs destinats a la conservació del patrimoni cultural i natural.
El curs estava organitzat per la Mancomunitat de la Safor i l’Ecomuseu Vernissa Viu. Participaven en el curs tots els museus comarcals: la Xarxa de Museus d’Oliva, el Museu Etnològic de Potries, el MAGA (museu arqueològic de Gandia) i el MAR (museu arqueològic de Rafelcofer). També hi donaven suport la Mancomunitat de la Valldigna, la Universitat de València, el CEIC Alfons el Vell i l’Obra Social la Caixa.
Anuncis