L’activitat és fruit d’un conveni de col·laboració que signaren el nostre col·lectiu i el Dept. d’Economia Aplicada el 2007.

Hui dimarts 6 de maig, l’Ecomuseu Vernissa Viu s’ha fet novament present a la que ja comença a ser sa casa valenciana, el Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Aquesta vegada la presència es devia a la participació en una de les classes que dirigeix l’equip de José Nácher i Rosa María Yagüe, en la diplomatura de Turisme, entorn al que ells anomenen “Estratègies en turisme i oci”. Així que, tot i repetint l’experiència de l’any 2007, que sembla que els va agradar, un dels coordinadors de l’Ecomuseu (Xavier Ródenas) va fer una classe entorn a un exercici pràctic senzill, en el qual els alumnes d’aquesta asignatura, prop de 50, van debatre.

 

L’exercici consistia en la simulació d’una situació real del marc territorial valencià (model territorial fonamentat en l’urbanisme com a motor de l’economia, octava potència econòmica mundial, riquesa patrimonial molt alta, patrimoni majoritàriament en mans privades, patrimoni majoritàriament abandonat, falta de finançament de les administracions en temes de patrimoni…); tot per arribar al plantejament de solucions… Fins a 12 solucions s’han plantejat sobre la taula.

 

Entre aquestes solucions, la custòdia del territori, que finalment donava pas a la descripció de l’Ecomuseu Vernissa Viu i la seua tasca. 

 

Així que, després d’una sessió d’1 hora i 30 minuts, els alumnes ja eren coneixedors del nostre projecte, tot i que el seu professor José Nácher ja els havia encarregat deures a través de la consulta de les nostres webs. 

 

Només ens resta donar les gràcies a José i a Rosa per aquesta nova oportunitat que ens han brindat i animar-los a continuar la important tasca que des del mon científic estan realitzant, sovint substituint a l’administració valenciana que es mostra absent en molts projectes i iniciatives entorn a la cultura.

Finalment, volem comunicar-vos que, fruit d’aquesta relació començada l’any 2007, es va signar un conveni de col·laboració entre el Col·lectiu Vall de Vernissa- Ecomuseu Vernissa Viu i la Diplomatura de Turisme, que per la nostra banda continuarem duent endavant.

 

Seguim treballant sempre endavant, com deia el cor dolgut “a galopar, a galopar…”.

Anuncis