L’Ecomuseu Vernissa Viu organitza una setmana d’activitats per als joves de l’Ecomuseo della Judicaria per la Safor. Les activitats inclouen des de passeigs, tallers, visites guiades i actuacions musicals. També estan obertes al públic de la Safor.

 

Dissabte, 26 de setembre, a les 09:00 h., a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (Rep. Argentina; Gandia) es presentaran ambdós ecomuseus. L’acte està obert al públic.

 

20 joves de l’Ecomuseo della Judicaria visitaran la Safor del 23 al 30 d’abril. Aquesta activitat forma part d’un programa d’intercanvi que estan celebrant els dos ecomuseus. Del 26 de maig fins el 2 d’abril passats, 16 joves saforencs viatjaren a la regió de Trentino (a Itàlia); durant la seua estada per la Giudicarie, els joves saforencs van poder conéixer les iniciatives de l’ecomuseu italià, van tastar el menjar tradicional, van passejar per paratges diversos, van visitar museus… La seua experiència ha quedat reflectida en el quadern que els membres de l’ecomuseu publiquen a Internet (www.vernissaviu.wordpress.com).

 

A partir de dimecres 23 d’abril, seran els joves italians els qui visitaran la nostra comarca. Al llarg de la setmana visitaran diversos municipis: Potries, amb motiu de la ruta de l’aigua; Gandia, per a presentar ambdós ecomuseus (dissabte 26, a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (Rep. Argentina; Gandia; de la capital saforenca visitaran, a més, el Palau Ducal i la marjal); Oliva (amb la seua Xarxa de Museus); i, per suposat, els paratges dels municipis que integren el projecte d’ecomuseu (Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova). Al llarg del recorregut, s’han plantejat activitats, taules redones, demostracions, passeigs tranquils i asserenats, etc. En la programació destaquen actuacions de música tradicionals, com les de banda (La Rotovense Musical), la Rondalla Agredolç i la Muixeranga, i d’altres novelles, com la d’Escak al rei, un grup d’ska-punk format per joves de la vall del Vernissa.

 

En el programa col·laboren fins a 21 organitzacions. L’Ecomuseu convida el públic saforenc a seguir aquest esdeveniment de caire pedagògic per tal de reflexionar sobre la comarca, les seues potencialitats i els recursos que cal preservar.

 

PROGRAMACIÓ (EN PDF): intercanvi2008val