Amb el dinar a les motxilles, els companys italians ens han portat a l’estació d’esquí del municipi d’Andalo. Hi havia planificada una pujada amb telefèric, però acaben de tancar l’estació fins la propera temporada. Nosaltres, però, hem trobat de seguida la millor diversió alternativa: batalla de boles de neu.

 

El dinar ha sigut de picnic a la voreta d’un altre llac: lago Molveno.  Després del café i del gelat (boníssims), hem pegat una volteta per la vora del llac, i hem aprofitat el temps lliure per continuar amb les enquestes.

 

Com que hem tornat prompte a l’alberg, alguns de nosaltres hem eixit de volta improvisada per San Lorenzo.  La sorpresa ha sigut la trobada d’un paratge natural que ens ha deixat bocabadats: Parco Naturale Adamello Brenta.  Un riuet travessa el parc i baixa el barranc, pels vessants del qual ens hem endinsat en aquest paratge muntanyenc, atapeït d’avets…, i habitat per isards que hem vist córrer en filera a uns metres de nosaltres, amb les cimes encara nevades de les Dolomites com a rerefons.  El caire aventurer d’aquesta excursió improvisada va augmentar la nostra barreja de sensacions d’admiració, de gaudi i d’emoció per la bellesa brusca d’aquest indret.

 

Mentre, a l’alberg, ha començat la preparació del sopar valencià: paella a la llenya, elaborada pels nostres cuiners Pau i Raül, acompanyada d’espencat, i taronges navel de postres.  Ho hem preparat tot amb cura; que han vingut autoritats a sopar! El menjador de l’alberg estava ple de gom a gom, i la paella, rebona. No ha sobrat ni un granet d’arròs! 

 

Després del sopar, el president de l’ecomuseo della Judicaria  ens ha presentat amb fotografies els paratges de l’ecomuseu.  Nosaltres hem projectat el reportatge que Gandia Televisió ens va fer, amb un xicotet daltabaix tècnic: quasi no es sentia.  Però allí estava Jordi: va improvisar els comentaris dels reportatge, i en italià!   Genial! Tot seguit, va tindre lloc l’obsequi recíproc de llibres sobre les nostres regions.

 

Hem aprofitat que havia vingut el president i la coordinadora de l’ecomuseo della Judicaria, Michela, per conéixer millor com ha estat la formació del seu ecomuseu, la seua evolució, els objectius aconseguits, els problemes resolts, els problemes per resoldre, etc.  Ho hem fet a través d’una entrevista, que també ha gravat el nostre futur director Pau, i que podreu veure al quadern properament. L’entrevista ha estat continuada per una conversa molt interessant amb el president, en què hem descobert diverses similituds entre els nostres projectes, i hem obtés algunes bones idees que durem a terme.

 

I, com no, hem rematat el dia a la sala d’esplai, jugant al ping-pong i al futbolí (Christelle i Helena són unes campiones al futbolí!). 

 

També hi hem tastat el limoncello casolà, que ens ha dut una de les amigues italianes!

Anuncis