Hui hem tingut el matí lliure. Deu companys del grup han anat caminant des de l’alberg fins el Castell d’Stenico, fortalesa medieval situada estratègicament per controlar el territori de l’oest de Trento.

 

La passejada fins el castell, travessant senders rurals que uneixen petits poblets (paeses), ens va permetre verificar novament la pervivència de la ruralitat d’aquesta comarca trentina, en trobar-nos amb escenes (quasi inexistents ja als nostres pobles), com la d’una dona fent la bugada al llavador local (solament a Almiserà, ni que siga com a anècdota, ho hem pogut viure).

 

La resta del grup, mentrestant, hem aprofitat el matí per allargar el son i romandre tranquil·lets a l’alberg en aquest matí de dissabte.

Ja de tornada, els excursionistes, després del dinar (truita de creïlla), hem visitat el museu etnològic de San Lorenzo, on hem conegut moltes eines, mobles i utensilis emprats antigament, com els utilitzats per a l’elaboració de la pasta…

 

En eixir del museu, hem fet una passejada fins un poblet veí, Moline, situat a quatre quilòmetres de San Lorenzo, que rep el nom d’un antic molí, del qual hem pogut conéixer algunes restes.

 

Entretant, alguns de nosaltres reomplíem el rebost de l’alberg i començàvem a preparar el sopar: spaghetis, acompanyats d’una gustosa picadeta amb formatges de la zona i vi autòcton.

 

Han vingut per sopar alguns dels participants italians en l’intercanvi.  Per cert, els hem donat a tastar cassalla i sembla que els ha agradat (diuen!). I això que s’havien mesurat un bon gotet.

Per concloure el dia, hem alternat la conversa i el joc. La xarrada amb els italians resulta molt interessant (ens entenem bastant bé!). De la mà d’ells estem descobrint les peculiaritats de la regió: economia, política, llengua, territori, ecomuseus… Alhora, a la sala de jocs, s’inicia una mini competició de ping-pong i de futbolí.

Anuncis