Hui ha sigut un dia molt complet. Pel matí, després  d’anar al supermercat del poble per omplir el rebost de l’alberg, hem preparat el dinar entre tots i a les 13:30 ja estàvem a l’autobús perquè ens portara fins un dels jaciments arqueològics més importants d’Itàlia: Monte S. Martino.  Aquest paratge muntanyenc ha estat habitat per romans, i anteriorment per una civilització pagana. Hi hem vist un santuari, una església romana en procés de recuperació, i hem gaudit de les excepcionals vistes de la vall. Una singularitat d’aquest indret és també la decoració de les soques d’alguns dels arbres amb figures d’animals.

 

 

Des de Monte S. Martino, ens hem dirigit a la impressionant Cascata Varone, amb naixement al llac de Tenno, que també hem visitat a continuació, després del berenar de paninos. Un espectacle de la natura! Des del llac de Tenno,  hem caminat fins a Villa Cannale, un poblet que sembla detés a l’Edat Mitjana. Allí hem visitat un museu etnològic; la casa del pintor Giacomo Vittone, que, a l’igual que altres artistes, acudeixen a Villa Cannale per crear les seues obres. També hem tastat embotits i vins fets a la zona; hem pogut veure, al carrer, el procés de transformació  màgica de la llet en formatge; i hem sigut testimonis de com es guisa la polenta. Tant el formatge com la polenta els tinguérem després a taula per sopar. Exquisit!

 

Al sopar hem estat molt ben acompanyats per gent del poble; els membres de l’associació que organitzen la festa medieval de Villa Cannale; i alguns dels participants de l’intercanvi.

 

Ja amb els estómacs ben plens, hem visitat una casa de l’Edat Mitjana, que quasi no ha estat reformada al llarg dels anys. I a continuació, ens han obert una botiga d’artesania del poble.  El remat de l’estada a Villa Cannale ha estat l’obsequi dels llibres Castel Tenno e le sue ville nell’eta del Rinascimento i Storia del Castelo di Tenno dalle origini ai nostri Giorni, per part de l’assessora.

Per finalitzar el dia, els companys italians de l’intercanvi ens han acompanyat a un pub d’un poblet proper, on hem estat xarrant i jugant durant una bona estoneta.

Anuncis