intercanvi02.jpg

Al llarg de tot el matí hem pogut descansar. El viatge d’anit va ser llarg, arribàvem cap a les 3:00 h. de la matinada, després d’un viatge llarg en autobús, des de l’aeroport de Milà, fins a l’alberg, a San Lorenzo.

Després de dinar, hem eixit en autobús fins Ponte Arche per conéixer la comarca. Allà hem pogut gaudir del “viatge dell’Emozione”, un recorregut que pren com a fil conductor Giovani Pratti, un dels poetes italians més importants del Renaixement. Des de Campo Lomaso, passant per Dasindo (on va nàixer), per Bono, fins a Rango. En el camí s’entrecreuen vides d’altres personatges (com el pintor Simone Baschenis i el seu pare Christobal II), presentades a través de representacions in situ, que aborden el viatger i el fan compartir sons, passatges de la història i emocions arrelades al passat de la comarca.

 intercanvi01.jpg

És curiós aquest mecanisme, tot i que sabem que no és completament original. Els coordinadors de l’ecomuseu reelaboren cada any les representacions i, una vegada per setmana, l’ofereixen als visitants; el passeig acaba en una degustació de menjar tradicional.

Hui ha sigut un dia tranquil, per a recuperar forces; a la nit toca de nou sopar, aquesta vegada valencianitzant els horaris.

Anuncis