Acte de presentació del 12é núm. de La Falzia i el 4t núm. del Quadern de l’ecomuseu.

dsc05927.jpg

Rebeca Pascual 

Aprofitem la nova Falzia per presentar-vos el que hem fet de nou a l’Ecomuseu durant els últims mesos. Un dels reptes més importants que té l’Ecomuseu ara mateix és que la població s’hi involucreu.

Per a això creiem que és prioritari que conegueu millor el projecte: les seues característiques, els seus objectius, la metodologia i els subprojectes que el conformen. Igualment és essencial la creació d’eines que faciliten i agiliten el lligam més actiu i continuat de la població amb l’ecomuseu.

Per a aconseguir aquests propòsits, entre d’altres, estem encetant noves línies de treball, com:

         La redacció de diversos subprojectes per a la celebració de xerrades i jornades de sensibilització i de formació, on  aprofundirem, amb l’ajuda d’experts i mitjançant tallers pràctics, en el concepte d’ecomuseu i en el concepte de custòdia del territori (eina que permetrà la conservació del patrimoni natural i cultural de l’ecomuseu).

         Dins d’aquesta mateixa línia d’informació i formació, penjarem en breu al quadern de l’Ecomuseu un resum dels continguts que es van tractar durant la V reunió de la xarxa de custòdia del territori, on, com sabeu, vam assistir el passat octubre.  Al resum podreu conéixer millor en què consisteix aquesta eina.

         Per a la sensibilització i la formació dels més menuts, la implicació dels col·legis de la vall en l’Ecomuseu és una altra de les iniciatives redactada, sota el nom Els divendres de l’Ecomuseu.

         A més, i amb l’objectiu de crear els elements de participació de la població, hem redactat un altre subprojecte per a l’empenta del voluntariat. Proposem la creació d’una bossa de voluntaris, que ens ajudaran a realitzar treballs de camp com: entrevistar la població; assenyalar itineraris; replantar conreus tradicionals per a la creació de l’Itinerari dels conreus, etc.

         Hem redactat també el subprojecte sobre la difusió del patrimoni de l’aigua al Vernissa, que inclou unes altres jornades i exposicions, per tal de fer difusió del patrimoni de la vall.

       Continuant amb la tasca de recuperar i difondre el patrimoni, estem continuant el projecte anomenat Arxiu de Cultura Material i Fotogràfic, amb el qual farem un recull i edició parcial del material oral, etnològic i gràfic de la Vall de Vernissa. 

Per a la realització pràctica d’aquests subprojectes, hem sol·licitat el seu finançament a les obres socials de les caixes d’estalvis i també de les Conselleries de Cultura, de Medi ambient i de Turisme. Durant els últims quatre mesos hem presentat huit sol·licituds, de les quals sis estan pendent de resolució (en dues no hi ha hagut sort). Però de segur que properament el vent ens bufa a favor i podrem així dur endavant tots els subprojectes.

Us mantindrem informats de tot a través del Quadern de l’Ecomuseu, que, com veieu, també podeu tenir en paper a dintre de La Falzia.

Anuncis