Dijous 17 de gener es va encetar un nou projecte des de l’Ecomuseu. L’alumna de la Universitat Politècnica de València, Anabel, estudiant d’Enginyeria de Forests (Montes), farà el seu treball final de carrera amb nosaltres. D’aquesta forma, un dels projectes del bloc de patrimoni natural el podrem posar en marxa.

xarxa_natura_2000_023.jpg

Aquest dijous, després de quatre o cinc reunions per concretar el treball i preparar documentació, hem començat els treballs de camp del projecte anomenat “La Xarxa Natura 2000 a la Vall del Vernissa”. Com no, el nostre estimat company José Mª Peiró, s’ha oferit a col·laborar i assessorar Anabel en els treballs de camp i d’oficina, mentre que Xavi Ródenas els recolzarà en tot el que puga.

logo_upv_va.gifLa idea es recórrer els espais LIC’s (Llocs d’Interés Comunitari) presents a la Vall del Vernissa. Els LIC’s són els espais protegits per la Unió Europea, així com els Parcs Nacionals ho són de l’Estat o els Parcs Naturals, de la Generalitat. Els LIC’s pertanyen a l’anomenada Xarxa Natura 2000, la xarxa d’espais naturals protegits de la UE. El treball que farà Anabel consisteix en recórrer aquests LIC’s (capçaleres dels barrancs de Ròtova i Almiserà), d’aproximadament unes 30 ha de superície, i seleccionar unes parcel·les per analitzar la vegetació, els elements singulars, la maduresa, l’erosió…; tractar les dades i, posteriorment, proposar accions de gestió o de custòdia del territori (conèixer els propietaris, proposar compensacions per la conservació dels territoris afectats pels LIC’s, buscar compensacions europees…).

Dijous va fer un espectacular dia que ens va permetre pujar a la font dels Llibrells per observar el territori i els límits a estudiar, provar les fitxes de camp i baixar pel barranc de les Galeries per disfrutar de nou de les aigues vives del barranc.

Anem fent… Vos tindrem informats. Salut!

Anuncis