inventnatu02.jpg

Aquesta setmana han finalitzat els treballs d’inventariat dels elements singulars naturals de la vall del Vernissa que, a través d’una beca de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (EPSG), ha estat desenvolupant l’alumna Elena Gómez Moscardó, de Manuel i estudiant de Ciències Ambientals. Li han estat ajudant, en la dura tasca de recòrrer els cinc municipis de la nostra vall, el seu pare (a la foto), Rebeca Pascual, alguns companys del Centre Excursionista de Ròtova i, en la última fase, el company Jose Mª Peiró.

inventnatu01.jpg

La feina d’Elena ha estat un treball molt acurat, amb moltes hores de calor i també de frescoreta, que ha servit per recórrer, primer sobre foto aèria (foto adjunta) i després sobre el terreny totes les zones arbrades més madures de la vall i buscar a través de transectes linials els elements singulars (arbres, roques, matolls, fauna…) que en cadascuna de les zones arbrades podien aparèixer.

S’ha pentinat pràcticament tota la vall, tot i que evidentment han quedat algunes raconades de difícil accés o d’edat molt jove per estudiar. Això ha suposat una feina molt complicada i de moltes hores de caminades. Per als treballs s’ha utilitzat tot un conjunt d’eines forestals com la forcípula, la cinta diamètrica, la barrena de Pressler…

Des d’aquest full informatiu, volem agrair a Elena el seu gran esforç i el seu treball que per descomptat ha sigut un pas de gegant cap al coneixement de la nostra vall i per a la restauració i protecció del seu patrimoni.
ENHORABONA!
inventnatu03.jpg

Volem agrair al seu pare les hores de companyia i l’ajut prestat i, també, als companys que l’han acompanyada.
D’aquest treball també eixirà el seu treball final de carrera del que segur obtindrà una qualificació magnífica.
Sort i fins prompte. Continuem comptant amb tu.

Anuncis