Títol de l’aportació: Ecomuseu Viu de la de Vall de Vernissa: una alternativa d’evolució des de la conservació, amb la custòdia com a ferramenta principal. 

Ponents: Xavier Ródenas i Rebeca Pascual.

Resum breu (10 línies): 

  • La Vall de Vernissa, territori marc del projecte, és una subcomarca conformada per cinc municipis, situada a l’interior de la comarca de la Safor, al si del País Valencià.
  • L’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa va nàixer des del Col·lectiu Vall de Vernissa com a una proposta alternativa de model territorial per a la Vall de Vernissa.
  •  L’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa agrupa tot un conjunt d’iniciatives i de projectes basats en la protecció i la millora del patrimoni natural i cultural de la nostra vall, per a donar-lo a conéixer, fent ús de la custòdia del territori com a ferramenta principal de conservació, i amb l’objectiu de contribuir així a la creació d’un model econòmic alternatiu, sostenible, educatiu i respectuós, en el què el conjunt de la població local estiga activament implicat i se’n senta part.

 Àmbit (indiqueu número): 3

1.      Eines i mecanismes per a la custòdia

2.      Iniciatives i xarxes per a la custòdia en funcionament

3.     La custòdia com a proposta de futur i d’estratègia

4.      Estratègies de treball en xarxa a la xct

5.      Custòdia del territori a les Balears

6.      Col·laboracions socials per la custòdia

7.      Altres (indiqueu quin).

 Aportació oral o pòster:

Amb l’objectiu de què les persones assistents a la V Reunió de la XCT coneguen bé i amb claredat el  projecte de l’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa, la nostra intenció és fer ambdues aportacions: una presentació oral i un pòster per penjar-lo a la reunió.

Anuncis