L’Ecomuseu Vernissa Viu és un projecte que nasqué al si del Col·lectiu Vall de Vernissa i que fou mereixedor dels ajuts mediambiental que atorga la “Fundació Obra Social La Caixa”, el 2004, presentat en públic el gener de 2006. 

El catàleg de custòdia que projecta l’Ecomuseu, que ha sigut motiu del premi, pretén ajudar a crear mecanismes de finançament per als propietaris que vulguen conservar i/o restaurar els seus béns de caire cultural, etnològic o natural.

miquelcamarena.jpgMiquel Camarena (president del Col·lectiu Vall de Vernissa): “aquest és un reconeixement important, sobretot per qui l’atorga: una entitat amb més de seixanta anys i amb una trajectòria molt meritòria en la divulgació i protecció del medi ambient al País Valencià”.

“Aquest premi ens fa veure que anem pel bon camí i ens ajuda a poder transmetre aquest missatge a la societat”.

“El guardó, però, no ha de servir, en cap cas, per a recrear-nos; haver sigut mereixedors del Premi Margalló 2007 implica també una gran responsabilitat: la de dur a terme un projecte difícil però il·lusionador; i, com estem comprovant cada dia que passa, molt viable”.

AGRAÏMENTS: 

El Col·lectiu Vall de Vernissa agraeix públicament al Centre Excursionista de València el reconeixement i, a tots els organismes, entitats i persones a títol individual, pel seu recolzament incondicional. En especial, ens agradaria anomenar l’Obra Social La Caixa i el Centre Excursionista de Ròtova, que enguany acompleix 25 anys en la defensa del medi ambient a la nostra comarca.

També, com no, el CEIC Alfons el Vell, l’EPSG, el Dept. d’Investigació en Economia aplicada a la cultura (amb Pau Rausell al capdavant); a José Maria Peiró, Xavier Ródenas i Rebeca Pascual. A totes les persones que han dedicat “un minut” a atendre el projecte, a aquells que ens recolzat, als becaris i becàries que hi col·laboren, als membres del Col·lectiu Vall de Vernissa i als habitants de la vall del Vernissa i la Safor.

Rebeca Pascual, en boca del grup gestor de l’Ecomuseu Vernissa Viu, informà els membres del Col·lectiu de la concessió del Premi Margalló de medi ambient 2007, en la reunió ordinària que tingué lloc el passat dissabte 13 d’octubre.

Anuncis