[NOTA DE PREMSA DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE VALÈNCIA]

 centreexcursionistavalencia.jpg

La Bienal del Premi Margalló celebrada enguany culmina amb l’adjudicació del premi d’aquest any per part del jurat composat per Patricia Callghan, Alberto Sendra, Carles Maria Mansanet i Carles Ferrís a més de José Manuel Almerich com a secretari del jurat.

Aquests especialistes i defensors de l’excursionisme científic van determinar que el Premi Margalló 2007 anara per unanimitat a l’entitat: Col·lectiu Vall de Vernissa pel Projecte “CATALEG DE CUSTODIA DE L´ECOMUSEU VIU DE LA VALL DE VERNISSA”.

Aquest catàleg és un dels instruments pensats per posar en pràctica la custodia del territori a la Vall. Inventariar, registrar i catalogar el Patrimoni Cultural i Natural amb la implicació social i empresarial necessaris per aconseguir un model de turisme sostenible a través del’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa.

El criteri del jurat està basat fonamentalment que és el projecte que recull més fidelment l´esperit que la fundació Centre Excursionista i el Premi Margalló ha mantingut des de la seua creació al 2001. És el Projecte que més municipis, més gent i més territori implica a més de la divulgació i la defensa activa del medi ambient.

L’acte de lliurament del premi dotat amb 3000 € pel nostre soci protector Joaquim Michavila, serà a la Gala de Premis del CEV del divendres 16 de novembre a la Gala de Premis que el CEV organitza en la seua seu social.

Volem agraïr la participació dels altres projectes i recordar que estem ja treballant en el proper premi que es convocarà a la primavera del 2009.

Els premiats:

2001

Colla ecologista la Carrasca d’Alcoi pel projecte de campanya de divulgació de la Vall de la Canal (termes de Xixona i Alcoi) i de sensibilització dirigida a la seua conservació.

2003

Acció Ecologista-Agró “La Marjal d’Almenara”. Treball de recuperació de la marjal, mitjantçant un model de gestió participatiu a més a més d’una campanya de Educació Ambiental al voltant d’aquesta zona humida del Camp de Morvedre.

2005

Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida – CEVA. “Quaderns didàctics associats a la construcció del centre d’interpretació ambiental del Benicadell” Tres itineraris didàctics autoguiats, destinats al visitant del Centre d’Interpretació l’Ametla de Palla.

2007

Col·lectiu Vall de Vernissa . “Catàleg de custòdia de l’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa”. Aquest catàleg és un dels instruments pensats per posar en pràctica la custodia del territori a la Vall. Inventariar, registrar i catalogar el Patrimoni Cultural i Natural per a l’impuls de l’Ecomuseu Viu de la Vall de Vernissa.

Anuncis