L’ECOMUSEU VERNISSA VIU  organitza un intercanvi de joves interessats en ecomuseus amb Itàlia: Vall de Vernissa- Dolomita. Els propers dies, es repartirà un díptic informatiu pels cinc municipis de la vall i pels locals culturals de la resta de la comarca.

Com sabeu, el Col·lectiu Vall de Vernissa, amb el recolzament dels ajuntaments i algunes associacions de la vall, està creant l’Escomuseu Viu de la Vall del Vernissa.

Què és l’Ecomuseu?

L’Ecomuseu és un museu obert, basat en un pacte en el que una comunitat es fa càrrec d’un territori; és una realitat viva, som tots els qui habitem la vall, les nostres activitats, la nostra història, els nostres avantpassats, amb orgull i molt de respecte cap al territori.El camí de l’Ecomuseu ja està encetat i tenim la clara intenció d’anar construint-lo entre tots. Així a poc a poc tindrà uns fonaments forts i podrà ser de tots. Recentment hem acordat un intercanvi amb l’Ecomuseo della Judicaria, al nord d’Itàlia, al mig de la serralada alpina dels Dolomita, provincia de Trentino, al terme di Comano. 

Un intercanvi per conèixer l’Ecomuseu

L’acord amb l’Ecomuseo della Judicaria permetrà un intercanvi entre joves de la Judicaria i joves de la Vall del Vernissa. Amb aquest intercanvi pretenem principalment: fer participar la gent de la nostra vall de l’Ecomuseu Viu de la Vall del Vernissa, establir una relació forta amb l’Ecomuseo de la Judicaria, promocionar la Vall del Vernissa i el nostre patrimoni i facilitar als joves de la vall un viatge al nord d’Itàlia que de segur serà molt interessant, divertit i que mai oblidaran. 

De què es tracta? 

Durant set dies, al mes de març del 2008, 15 joves de la Vall del Vernissa seran rebuts i acompanyats pels amics de l’Ecomuseo della Judicaria i visitaran l’ecomuseu i el territori que l’alberga, un territori ple d’atractius com són el propi ecomuseu, el Parc Natural d’Adamello- Brenta, el Parc Fluvial de la Sarca, el Parc Agrícola Tradicional del Maso al Pont, el Parc d’Art de Canale, la Reserva Natural della Val Lomasone, el Llac de Garda… a més de conèixer i compartir uns dies amb amics italians que ens faran conèixer de ben a prop l’Ecomuseo de la Judicaria.Així mateix, durant set dies del mes d’abril de 2008, rebrem a la Vall del Vernissa, 15 joves italians amb la màxima cordialitat per mostrarlos casa nostra i fer-los gaudir d’uns dies al mediterrani saforenc.  

MÉS INFORMACIÓ:

– L’edat de participació serà entre 18 i 30 anys.

– Les prioritats de selecció seran, per aquest ordre: els socis del Col·lectiu Vall de Vernissa i del Centre Excursionista de Ròtova, qualsevol veí de la Vall del Vernissa i finalment qualsevol veí de la comarca de la Safor.

– Tindrà un preu total de 325 €/ persona, que inclourà tots els menjars, el viatge amb avió, l’estada a un alberg de la vall i les visites guiades (s’intentarà abaratar el preu; ara per ara és orientatiu).

– Es realitzarà entre els dies 25 de març i 2 d’abril de 2008.

– La data límit per inscriure’s serà el 15 de novembre.

– Podreu inscriure-vos trucant al telèfon 628 531 973 o omplint la butlleta que hi ha penjat ací: inscripciointercanvi.pdf.