dsc04037.JPG

Es pot controlar la complexitat?, preguntava Giogio Pizziolo. La metàfora de Maggi potser va respondre la pregunta: el món de la complexitat és un món entre la fragilitat del vidre i la volubilitat del fum, difícil d’articular però que necessàriament cla fer-ho de manera coral, entre tots.

L’ecomuseu es presenta com un model de gestió del territori, de control de l’acció pública, del rescat de la utilitat social i de reclam de la transparència en els processos de decisió. És, si fa no fa, una figura que contempla la governança, la participació de tot l’entramat social local en el desenvolupament.

Aquests dos conceptes –governança i transparència- són els que van ser reclamats des de “Vernissa Viu” per tal de ser incorporats al qüestionari d’autoavaluació sobre els ecomuseus, del qual parlarem un altre dia, que vam posar en pràctica en aquesta jornada.

dsc04046.JPG

Després va arribar l’hora de la nostra intervenció, que presentarem en un altre post, que va tenir una bona acollida entre el públic assistent.

Anuncis