casentino.gifcasentino.gifcasentino.gifAquest és un document remés des de Casentino on s’explica el contingut del taller sobre ecomuseus on participarem la setmana vinent, (la Toscana, a Itàlia). Des d’aquest mitjà esperem poder proporcionar-vos tota la informació prèvia i al llarg de l’estada.

Benvolgut director,

sabem i apreciem el valor de l’experiència del ecomuseu del qual eres responsable – també seguint el consell de Maurizio Maggi, que és membre del comitè de direcció científic de l’ecomuseu de Casentino volguérem convidar-te per tal que participes al taller següent de “mons locals”, la xarxa europea d’ecomuseus. Tindrà lloc a Casentino (Arezzo – Toscana) a partir del 25 fins el 28 de setembre de 2007 i serà enllestit segons l’estil de l’ecomuseu que hem estat experimentant durant aquests anys passats de la cooperació comuna.

– Visitant i descobrint el lloc, els llocs de l’ecomuseu de Casentino per satisfer les comunitats locals, participant en dues taules rodones locals temàtiques.

– Discutint sobre l’organització de la xarxa (solament per als membres de mons locals, o  aquells qui hi vulguen ésser) per mitjà de seminaris específics i de reunions informals

– Obertura de l’exposició itinerant dels MONS LOCALS, organitzada pel govern italià; d’acord amb un marc interactiu, començarà un viatge de Casentino al llarg de les moltes Comunitats Europees interessades en exhibir-lo, arreplegant suggeriments localment i noves contribucions.

– Seminari sobre un tema local/regional. El tema és “Ecomuseus: una resposta local possible al desafiament de la complexitat”. La importància d’un sistema pràctic i flexible del govern de les moltes iniciatives culturals que s’alcen del lloc, capaços d’afavorir la vitalitat i la creativitat de la cultura local, una gerència participativa, lluny de qualsevol acostament de les “lleis i de la regulació”. Apreciaríem molt la teua contribució. Altres detalls en el contingut específic es podien convenir amb el personal responsable per al taller. La contribució ha d’estar en anglés; la traducció simultània de l’auricular serà proporcionada.

– La participació a la conferència regional sobre museus serà organitzada pel govern regional de Toscana. Tindrà lloc a Arezzo el darrer dia. Es convidarà els mons locals perquè divulguen les seues millors pràctiques. El tema és “els museus escolta els públics”. En aquesta ocasió no hi haurà traducció  -per als participants no italians- però un bell viatge pel centre històric de la ciutat d’Arezzo se suggereix com a alternativa. Proporcionaran una guia de parla anglesa.

Regidor de la Comunitat Montana de Casentino

Sandro Sassoli

Director de l’ecomuseu

Andrea Rossi