8 de juny de 2007 (Infosafor)

El projecte d’Ecomuseu Viu és una experiència pionera al País Valencià que compta amb l’ajuda de La Caixa.

dsc02228.jpg

Hui divendres dia 8 de juny, Rebeca Pascual, Xavier Ródenas i Jordi Puig, membres de l’Ecomuseu Vernissa Viu, participaran en una Jornada Arqueoturística en el poblat iber del Castellet de Bernabé. La jornada està emmarcada en el projecte “Vistoria. Paisatges històrics d’Europa” i en ell participaran nou socis de la Unió Europea.

VISTORIA, Paisajes históricos de Europa és un projecte INTERREG de la Unió Europea liderat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en el qual participen nou socios de la UE. L’acció pilot al País Valencià tracta de convertir el poblat iber del Castellet de Bernabé (Llíria) en un atractiu cultural, d’oci i turisme per a que ajude al desenvolupament sostenible del seu entorn. Un equip de la Universitat de València, UV, ha estat contractat per a assessorar sobre què es pot fer al voltant d’aquest (metodologies i procediments).

Després de 18 mesos d’investigació, ha arribat a la conclusió que hi ha determinades persones i organitzacions interessants i potencialment interessades (stakelders) per a pensar i fins i tot participar en les opcions existents en el Castellet de Bernabé.

Un dossier exposa els motius pels quals l’equip de la UV ha triat a aquestes persones i organitzacions per a estar presents en les jornades del dimecres 6 i divendres 8 de juny del 2007. El propòsit de l’activitat és promoure una tempesta d’idees sobre el Castellet de Bernabé però més important encara és l’objectiu d’engegar una xarxa de professionals coneixedors i potencialment interesseus en els usos culturals, d’oci i turisme del poblat ibèric. (networking). De la mà de l’arqueòleg Dr. Pierre Guerin, director tècnic de VISTORIA i principal expert en el poblat ibèric, i del Dr. José Nácher, director del projecte d’investigació i assessoria de la UV, es durà a terme aquesta jornada tècnica alhora que pràctica.

Anuncis